Při nákupu v hodnotě nad 1 999 Kč doprava ZDARMA.

Jak zvolit správný střih a velikost pracovního oblečení na odbornou praxi?

Blíží se září a s ním i návrat do školních lavic. Pro studenty středních škol a učňovských oborů to znamená nejen návrat ke studiu, ale také přípravu na praxi a reálný život. Proto jsme se rozhodli rozšířit naši nabídku o novou kategorii oblečení pro studenty zaměřenou právě na potřeby studentů, kteří se chystají vykonávat odbornou praxi v laboratoři, nemocnici nebo kuchyni.

Výběr správného oblečení pro studenty: několik tipů

Přihlédněte k požadavkům školy: každá škola může mít své specifické požadavky na oblečení pro praktické obory. Zkontrolujte, zda existují nějaká pravidla nebo doporučení ohledně stylu, barev a materiálů.

Střední škola zdravotní, chemická

Většina studentů preferuje praktické haleny a kalhoty. Mezi nejoblíbenější patří dámská halena Renáta a Irena nebo pánská košile Patrik. V nabídce dámských bílých kalhot kralují pohodlné kalhoty Vendy, praktické kalhoty Marta nebo bílé lékařské kalhoty D2-3. Vyrábíme také pánské bílé kalhoty P5-3 nebo kalhoty Marek. Do laboratoří budete potřebovat lékařský bílý plášť. Můžete si vybrat z klasických modelů plášťů – dámský lékařský plášť D15-1, pánský lékařský plášť P4-2 nebo kratší dámský plášť Zuzana ušitý na zakázku. 

Odborné školy

Obor kuchař/ kuchařka, cukrář/ cukrářka, řezník

Kuchařský rondon: kuchařský rondon je základním prvkem vašeho oblečení. Zvolte takový, který je vyroben z kvalitního materiálu a má pohodlný střih. V naší nabídce nabízíme variantu 100% bavlna nebo směsový materiál. Rondony jsou jednořadé nebo dvouřadé, s krátkým, tříčtvrtečním nebo dlouhým rukávem.

pánský_kuchařský_rondon_dvouřadý

Kuchařská zástěra: kuchařská zástěra je dalším důležitým kouskem. Pomáhá udržet váš oděv čistý a chrání před ušpiněním. Vyberte si zástěru, která vám bude nejvíce vyhovovat. Bude to zástěra do pasu, zástěra s laclem, dlouhá nebo spíš naopak velmi krátká? Vyrábíme je v různých materiálech a barvách.

Kuchařské kalhoty: bílé kalhoty jsou součástí tradičního kuchařského oblečení, stejně tak kuchařské pepito kalhoty. Vyrábíme je v dámské i pánské variantě. Zajistěte, aby byly pohodlné, odolné a vhodné pro pracovní pohyb. V nabídce dámských bílých kalhot kralují pohodlné kalhoty Vendy s vysokým pasem, praktické kalhoty Marta s vysokým pasem nebo klasické bílé kalhoty D2-3, které šijeme také v prodloužené variantě 176 cm. Vyrábíme také pánské bílé kalhoty P5-3 nebo kalhoty Marek.

dámské_pohodlné_kalhoty_Vendy

Kuchařská čepice nebo lodička: kuchařská čepice je nejen hygienickým prvkem, ale také součástí profesionálního vzhledu. Mnoho škol vyžaduje nošení čepice.

Obor číšník/ servírka 

Příručníky pro číšníky vyrábíme ze 100% bavlny, rozměr 50 x 50 cm

Vybrání správné velikosti a modelu:

Podívejte se na náš postup pro měření velikosti. Díky tomu získáte přesné míry pro správný výběr velikosti, která porovnáte s naší tabulkou velikostí.

Správný střih a velikost jsou základem toho, aby se váš pracovní oděv stál vaším spojencem při každodenní práci. Pamatujte, že vaše pohodlí a bezpečí jsou na prvním místě

Výběr modelu. Potřebujete univerzální střih? Doporučujeme z kolekce STANDARD a ECONOMY. Propracovanější střihy najdete v kolekci PREMIUM.

A co materiál?

V naší nabídce kolekce STANDARD a ECONOMY převažuje 100% bavlna, v kolekci PREMIUM jsou směsové materiály předních zahraničních výrobců.