Při nákupu v hodnotě nad 1 999 Kč doprava ZDARMA.

Návod: Jak se správně změřit při koupi zdravotnického oblečení

Měřte (se) správně.

Pro účely měření Vám nejlépe poslouží krejčovský metr. Pokud ho zrovna nemáte po ruce, můžete použít i kousek provázku nebo stuhy, který následně přeměříte. Většinou není snadné si všechny míry změřit sami, takže bude nejlepší, když Vám s tím někdo pomůže. Ať už měříme kteroukoli část lidského těla, měřidlo by mělo být těsně přiloženo k tělu, nic nepřidáváme na volnost.

Musíte si být jistí, že měříte na správném místě a že máte metr rovně. U většiny obvodových měr budete muset mít metr rovnoběžně s podlahou, zatímco u délek budete muset měřit kolmo k zemi (nebo rovnoběžně – podle toho, jak je nastaveno tělo, které měříte). Vezměte si na sebe něco těsnějšího, ideálně se měřte pouze ve spodním prádle

Obvyklými mírami jsou obvod hrudníku, obvod pasu a obvod boků. Všechna čísla, která naměříte, si zapište, abyste je nezapomněli a nemuseli se měřit znovu :-).

Obvod hrudníku

Měří se přes nejširší místo prsou. U mužů bývá nejširší místo naměřené obvykle v podpaždí, u žen je to přes nejvyšší bod prsů.

Obvod pasu

Ženy si obvod pasu měří kousek nad pupíkem, v místě, kde je vaše postava nejužší. Pro určení tohoto místa je nejlepší si uvázat v pase stužku.

Muži - pokud si objednáváte kalhoty, změřte se v místě, kde si standardně zapínáte kalhoty, pro pláště a košile platí, že se měří v největším bodě obvodu.

Obvod boků

Měření boků provádíme naopak přes nejširší místo na bocích. To je v místě, kde se nachází kyčelní klouby. Další nápovědou je to, že boky vždy měříme v místě, kde mají hýždě největší vyboulení. Měřidlo by mělo být vodorovně s podlahou. Při měření stůjte rovně s nohama u sebe, váhu těla rozprostřete rovnoměrně.

Jakou si mám vybrat velikost

Podle tabulky se zařaďte do velikosti vždy podle největšího naměřeného rozměru. Pokud si nejste jistí, prosíme, připište nám do poznámky v objednávce Vaše míry, rádi Vám s výběrem pomůžeme.

A co když mi to stejně nesedne?

Nebojte se nic, pokud se jedná o standardní variantu výrobku, můžete jej do 14 dnů bez udání důvodu vrátit nebo poslat zpátky. Obojí zdarma.